Grupa Rusa optužena za hakovanje Klintonove

Izvor: B92, 13.Jul.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa Rusa optužena za hakovanje Klintonove

Američka savezna velika porota optužila je 12 ruskih obaveštajaca da su 2016. godine hakovali kompjutersku mrežu Hilari Klinton i Demokratske partije.

To je saopštilo američko Ministarstvo pravde.

Optužnice je objavio zamenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog veća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi AP.

Rusi su optuženi da su hakovali kompjuterske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i predsedničku kampanju Hilari Klinton.

Ranije su, u istrazi koju vodi specijalni savetnik Robert Maler, optužene tri kompanije i 20 osoba, među kojima su četiri bivša saradnika Trampa i Bele kuće i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su učestvovali, kako navodi AP, "u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se američko javno mnjenje poljuljalo na izborima 2016. godine".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.