Grujičić o trovanju dece alkoholom: Neko je sipao medicinski alkohol u flaše

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 10:39

Grujičić o trovanju dece alkoholom: Neko je sipao medicinski alkohol u flaše

Deca koja su se 15. februara otrovala u beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Dodala je da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

Grujičić je kazala da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

"Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin", rekla je ministarka.

Istakla je da odgovornim za trovanje dece smatra organizatora događaja, koji bi, dodala je, trebalo da završi u zatvoru.

"Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja", istakla je ministarka zadravlja za TV Blic, preneo je današnji Blic.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori.

Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici. Na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grujičić: Neko sipao medicinski alkohol deci koja su se otrovala u beogradskom noćnom klubu

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2024

Deca koja su se 15. februara otrovala u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.