Grugl izgubio spor sa Guglom oko imena

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grugl" izgubio spor sa "Guglom" oko imena

Australijanac koji je hteo na inovativan način da kopira "Gugl", pokretanjem veb-pretraživača za pronalaženje alkohola pod nazivom "Grugl", morao je da promeni ime svog projekta nakon protesta najveće internet kompanije na svetu.

Kamerun Koli pokrenuo je razvoj stranice po imenu "Grugl", koja je korisnicima trebalo da omogući pronalaženje najjeftinijeg "groga" u obližnjim trgovinama.

"Gugl" se požalio na Kolijev pokušaj brendiranja imena, nakon čega je usledila
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
šestomesečna pravna bitka. Na kraju je Koli promenio ime pretraživača u "Drinkl".

Stranica treba da bude pokrenuta 2011. godine. Koli (37) je rekao da ne može da oda detalje dogovora, ali je dodao da je promena imena bila deo nagodbe.

Ne zna se da li je u sklopu nagodbe došlo do nekih isplata, ali je na "Tviterovom" profilu Kolijeve firme navedeno kako će proslaviti "flašom najskupljeg australijskog piva".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.