Gruevski osumnjičen i za terorizam?! Zaev mu PODMEĆE NAPAD na Sobranje! NASTAVLJEN PROGON BIVŠEG PREMIJERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski osumnjičen i za terorizam?! Zaev mu PODMEĆE NAPAD na Sobranje! NASTAVLJEN PROGON BIVŠEG PREMIJERA

Makedonsko tužilaštvo potvrdilo je da je bivši premijer Nikola Gruevski osumnjičen za terorizam i ugrožavanje ustanog poretka jer je navodno sa još nekolicinom zvaničnika VMRO-DPMNE organizovao upad u Sobranje 27. aprila 2017. godine kad je povređeno desetak osoba. 

Među osumnjičenima su dvojica bivših ministara Spiro Ristovski i Mile Janakieski. Na spisku su još nekadašnji predsednik Sobranja Trajko Veljanovski i bivši šef tajne službe Nikola Boškovski koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osumnjičeni za "terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti".

Šefica tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Vilma Ruskovska navela je da je "Nikola Gruevski kao predsednik političke stranke putem medija pozvao građane na protest i u tom cilju u funkciju stavio celu partiju". Nove optužbe protiv Gruevskog biće uključene u zahtev za ekstradiciju iz Mađarske gde je pobegao nekoliko dana pre nego što je trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne zbog nepravilnosti tokom kupovine 600.000 vrednog "mercedesa" za potrebe vlade.

Nikola Boškovski se nalazi u Grčkoj, a makedonske vlasti smatraju da bi otopljavanje odnosa dve zemlje posle Prespanskog dogovora, moglo dovesti i do izručenja nekadašnjeg šefa tajne službe. Bivši predsednik Sobranja Trajko Veljanovski uhapšen je u sredu u Skoplju.

Makedonsko pravosuđe već je osudilo nekoliko funkcionera VMRO-DPMNE kao direktne učesnike nereda u Sobranju u kojima je tokom izbora Taljata Džaferija za predsednika parlamenta povređeno nekoliko osoba uključujući i aktuelnog premijera Zorana Zaeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dvojica pritvorenih bivših ministara napadnuti u skopskom zatvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2019

Dvojica pritvorenih bivših makedonskih ministara i funkcionera VMRO DPMNE Mile Jakakieski i Spiro Ristovski fizički su napadnuti u Istražnom zatvoru "Skoplje". Janakieski je bio prebačen u gradsku bolnicu "8. septembar", a potom vraćen u pritvor, dok je Ristovskom pružena medicinska pomoć u zatvoru. Prema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.