Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grobnica sa ženama i decom

Bratunac -- Iz masovne grobnice u selu Suha, opština Bratunac u istočnoj Bosni, ekshumirano je 38 tela dece, žena i staraca.

Sudski veštak iz Tuzle, doktor Zdenko Cirhlaž, iznosi podatke do kojih je ekspertski tim došao posle prve sudsko-medicinske obrade tela: "Većinom su bile žene i to pet žena kod kojih smo u naručju našli djecu. Djeca su bila starosti od šest mjeseci do nekoliko godina. U posebne dvije vreće je bilo po dvoje djece zagrljeni, nekoliko godina starosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u jednoj vreći je bilo jedno dijete".

"Naišli smo na mladu ženu i pri obdukciji smo pronašli da je bila u odmaklom stupnju trudnoće, pred porođaj", kaže Cirhlaž.

U pitanju je primarna grobnica, što znači da su na mestu gde su ubijene, žrtve i sahranjene. Ekshumacija je izvršena od 9. do 12. maja, trinaest godina posle ubistva, kaže doktor Zdenko Cirhlaž: "Ono što smo do sada ustanovili, jeste da su svi lišeni života vatrenim oružjem. Radi se o tijelima, o žrtvama ubijenim 1992. godine".

DNK analiza biće završena u vrlo kratkom roku, kada će se biti potvrđen tačan identitet žrtava, za koje se na osnovu ostalih podataka pretpostavlja da su Bošnjaci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.