Groblje oslobodilaca Beogradu u crvenoj boji u čast Crvene armije

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 22:06

Groblje oslobodilaca Beogradu u crvenoj boji u čast Crvene armije

Groblje oslobobodilaca Beograda, tačno 75 godina posle pobede nad fašizmom, osvetljeno je večeras crvenom bojom u čast "Crvene armije".

Počast oslobodiocima odali su ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

"Nalazimo se ovde, 75 godina posle Drugog svetskog rata, na groblju oslobodilaca Beograda, koje svetli crvenom bojom, bojom crvene armije. To je prilika da još jednom odamo počast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima koji su dali svoje živote za slobodu naša dva naroda i da sa ponosom kažemo da smo antifašistički narodi koji su se uvek u istoriji borili na pravoj stra ni. Tako i danas, rame uz rame, dva bratska naroda, borimo se sa ovom pandemijom, uvek ćemo biti zajedno, u dobru i zlu. Verujem da sve što je bilo u prošlosti jedna velika opomena da više ne smemo da dozvolimo da se ponovo desi", rekao je Đorđević.

On je dodao da je prijateljstvo dva naroda oslikano u prijateljstvu dva predsednika Aleksandra Vučića i Vladmira Putina.

"Naš zadatrak je da čelično prijateljstvo bude jače iz dana u dan. Želim i narodu Rusije i Srbije da čestitam Dan pobede. Živela Rusija, živela Srbija", istakao je Đorđević.

Ambasador Harčenko zahvalio je na velikoj počasti rečima da je 75 godina pobede nad fašizmom veličanstven jubilej i još jedan dokaz srpsko-ruskog prijateljstva.

"Prijateljstvo smo dokazali i sada pružanjem pomoći Srbiji u medicinskoj opremi, dolaskom naših vojnih stručnjaka u borbi protiv koorna virusa. Crvena armija je oslabađanjem Beograda i svojim značajem za završetak Drugog svetskog rata pokazala veliku hrabrost. Još jednom veliko hvala oslobodiocima", poručio je Harčenko.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Groblje oslobodilaca Beograda u crvenoj boji u čast Crvene armije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020

Groblje oslobobodilaca Beograda, tačno 75 godina posle pobede nad fašizmom, osvetljeno je večeras crvenom bojom u čast sovjetske Crvene armije koja je učestvovala u oslobađanju Beograda od nemačke okupacije...Počast oslobodiocima odali su ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.