Groblja u Jerusalimu šire se u visinu, ali i u veliku dubinu

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Groblja u Jerusalimu šire se u visinu, ali i u veliku dubinu

Potražnja za sahranjivanjem u Jerusalimu je visoka, a zbog ograničenog prostora, graditelji su primorani na kreativnost. Trenutno je u izgradnji najveći podzemni projekat ove vrste.

Najveće groblje u Jerusalimu ima problem, ponestalo im je prostora. Višespratne grobnice su pomogle, ali čak su i one skoro popunjene, s obzirom na to da je potražnja za jevrejskim sahranama u Jerusalemu jako visoka. Neki Jevreji veruju da će mrtvi ustati iz grobova po dolasku Mesije, a oni najbliži >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Jerusalimu će uskrsnuti prvi.

Rešenje je da se ide duboko, i to ne samo dva metra ispod zemlje. Grobnice su dublje nego ikada pre. Masovne pećine izbušene u planinama biće podzemne grobnice za više od 22 hiljade ljudi.

“Unikatnost ovog mesta je da će ove rupe biti najsličnije grobovima u biblijskim vremenima, gde su se tela polagala na kamen”, objašnjava menadžer projekta, Avek Glejzer.

Ljudi se već vekovima sahranjuju pod zemljom. Razlika je u veličini ovog projekta koji će koštati preko 50 miliona dolara. Mrtvi će biti ukopani u pod, u zidove i kamen.

Međutim, i ovo je samo privremeno rešenje. Uvek će biti potrebno više prostora da mrtvi počivaju u miru.

Izvor: CNN

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grade groblje u pećinama ispod Jerusalima

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2016

Potražnja za sahranjivanjem u Jerusalimu je visoka, a zbog ograničenog prostora, graditelji su primorani na kreativnost. Trenutno je u izgradnji najveći podzemni projekat ove vrste...Izvor: CNN

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.