Grinpis? To je smeće

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grinpis? To je smeće"

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro nazvao je danas "otpadom" ekološku organizaciju "Grinpis".

To je novi napad tog ekstremnog desničara na tu nevladinu organizaciju koja njegovu politiku o Amazoniji smatra štetnom.

"Ko je 'Grinpis'? Kakvo je to smeće koje se zove 'Grinpis'? To je otpad!", rekao je Bolsonaro novinarima u Braziliji.

Brazilski predsednik je to odgovorio na pitanje o tome što "Grinpis" kritikuje obnavljanje rada Saveta za Amazoniju, osnovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1995. godine radi koordinacije državnih mera prema toj oblasti, ali godinama ne radi.

Brazilska vlada u utorak je odlučila da obnovi rad tog saveta koji će biti pod nadležnošću potpredsednika uz učešće 14 ministarstava. Međutim, u tome neće učestvovati vlasti amazonskih područja, što je izazvalo kritiku.

"Taj savet nema plan, ni cilj, ni budžet. Neće se protiviti antiekološkoj politici vlade i nema za cilj borbu protiv seče šuma", ocenio je "Grinpis".

U prvoj godini mandata Bolsonara 2019. godine seča šuma je porasla za 85 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Povećanje šumskih požara u avgustu i septembru u Brazilu izazvalo je zabrinutost međunarodne zajednice, ali je Bolsonaro te kritike ocenio kao pretnju suverenitetu Brazila u amazonskom području.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Brazila nazvao 'otpadom' ekološku organizaciju Grispis

Izvor: Beta, 13.Feb.2020

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro nazvao je danas "otpadom" ekološku organizaciju "Grinpis" (Greenpeace) što je novi napad tog ekstremnog desničara na tu nevladinu organizaciju koja njegovu politiku o Amazoniji smatra štetnom."Ko je 'Grinpis'? Kakvo je to smeće koje se zove 'Grinpis'? To je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.