Grigorije: Nikolić je bena; Pak: Vladika srozava sebe i crkvu

Izvor: Press, 29.Jul.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grigorije: Nikolić je bena; Pak: Vladika srozava sebe i crkvu

Ovakva uvreda postidela je mnoge vernike, ali su na njih ostali nemi i predstavnici gradske vlasti, koji su nedavno bili domaćini predsedniku Srbije.
Prema svedočenju blogera Slobodana Viskovića, na proslavi Svetog Arhangela, Grigorije je doslovno rekao: "Nikolić je bena!"
Iz pristojnosti niko od vernika nije reagovao, očekujući da će to uraditi neko od lokalnih političara, ali su oni, među njima i Slobodan Prtilo, predsednik Skupštine grada, prečuli ove uvrede, a Prtilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je u društvu vladike napustio crkvu.
- To ne treba da čudi jer je vladika Grigorije sva vlast u Trebinju. Svi zanju da je on prijatelj sa Miloradom Dodikom i niko ne sme da mu se suprotstavi - tvrdi za Naše novine Milan N., jedan od vernika koji je pristustvovao ovom skandalu. .
Šef pres službe i savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je danas, povodom najnovijih uvreda episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija upućenih predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da vladika "svojim izjavama srozava sebe, crkvu i srpski narod".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.