Gretu finansira Soros

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gretu finansira Soros"

Sin kontroverznog predsednika Brazila - Bolsonara našao se na meti kritika nakon što je objavio fotošopiranu fotografiju Grete Tinberg.

Naime, Eduardo Bolsonaro je na svom Tviteru objavio fotografiju Grete koja ruča dok je kroz prozor gledaju siromašna deca, prenosi Index.hr.

Greta Tinberg je na originalnoj fotografiji snimljena kako jede u vozu, a kroz prozor se može videti šuma. Uz fotografiju je stajao opis: “ručak u Danskoj”.

Bolsonaro je umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šume u Fotošopu naslikao siromašnu decu, fotografiju objavio na Tviteru i napisao: “Ukrali ste moje detinjstvo - kaže devojčica koju finansira Otvoreno društvo Džordža Sorosa”.

Nakon ove objave, Bolsonaro se našao se na meti kritika. Brazilska senatorka je poručila kako je ta objava jako neodgovorna sa njegove strane i kako će zbog toga razmisliti hoće li uzeti u obzir njegovu prijavu za mesto novog ambasadora Brazila u SAD.

“Lažne vesti su danas zlo sa kojim se moramo boriti u svakom demokratskom društvu sveta”, poručila je.

Poručila je kako očekuje da se Bolsonaro izvini zbog te objave kako Greti Tinberg tako i Brazilu i međunarodnom društvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"FINANSIRA JE SOROŠ" Sin brazilskog predsednika fotošopirao sliku Grete Tunberg

Izvor: Blic, 27.Sep.2019

Sin brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, Eduardo Bolsonaro, našao se na meti kritika nakon što je na Tviteru objavio fotošopiranu fotografiju švedske aktivistkinje Grete Tunberg, uz tvrdnju da je finansira Fondacija za otvoreno društvo Džordža Soroša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.