Grenel šokirao javnost: Stvarna vlast u SAD je u rukama ove žene; Zato je nastao haos VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 11:53

Grenel šokirao javnost: Stvarna vlast u SAD je u rukama ove žene; "Zato je nastao haos" VIDEO

Vašington -- SAD u stvarnosti ne rukovode ni predsednik Bajden, čak ni potpredsednica Kamala Haris, objavio bivši šef američke Nacionalne obaveštajne službe Ričard Grenel.

Sva vlast je, prema njegovim rečima, u rukama Sjuzan Rajs koja je u administraciji na čelu Saveta Bele kuće za unutrašnju politiku, preneo je Sputnjik.

Rajs je, prema rečima Grenela, stručnjak za spoljnu politiku i ne zna ništa o domaćoj politici, ali je to jasan znak kako će u Vašingtonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti tretiran spoljnopolitička pitanja - isto kao unutarpolitička, rekao je on.

Zbog toga je na međunarodnoj sceni i izbio haos, smatra bliski saradnik nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Rajsova je ranije bila pomoćnik predsednika Baraka Obame. Očekivalo se, prema pisanju medija, da će biti imenovana za američkog državnog sekretara.

Podsetimo, pre dva dana više od 120 penzionisanih američkih generala potpisalo je otvoreno pismo u kojem kritikuje američkog predsednika Džozefa Bajdena.

U pismu se navodi da je "nacija u dubokoj opasnosti".

"Ne može se zanemariti psihičko i fizičko stanje vrhovnog komandanta (Oružanih snaga SAD Džoa Bajdena). On mora biti u stanju da brzo donosi ispravne odluke u oblasti nacionalne bezbednosti, bilo gde, danju i noću", ističu autori pisma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.