Grenel donosi zahtev Amerike, ali Vučić ima uslov?

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel donosi zahtev Amerike, ali Vučić ima uslov?

Beograd -- Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel, koji u petak dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije, zahtevaće brz nastavak dijaloga.

Kako piše "Blic", to će biti zahtev pogotovo zbog uspeha zbog potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić će mu kao uslov za to postaviti ukidanje taksi na robu iz centalne Srbije, navodi list.

Nastavak dijaloga, ukidanje taksi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ekonomska saradnja mogle bi da budu neke od važnijih tema razgovora Grenela i Vučića.

Kratki rokovi - konkretni rezultati: to je suština precizne agende Ričarda Grenela prilikom dolaska u Beograd, navodi list.

Poseta dolazi samo četiri dana nakon potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova izmedju Beograda i Prištine u Berlinu čemu su direktno kumovali Grenel i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ceni entuzijazam specijanog predstavnika predsednika Amerike za rezgovore Beograd i Prištine ali da "ne ide to lako" sa ubrzanjem razgovara između Beograda i Prištine.

On je, za TV Pink, podsetio da je u Davosu razgovarao sa američkim savetnikom za bezbednost Ričardom O'Brajenom, i naveo da O'Brajen i Grenel "pokazuju veliku energiju" i da je za Srbiju važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom.

Kako je Vučić istakao, Grenel je, uoči dolaska u Beograd, pogotovo govorio o ekonomiji. "Razgovaraćemo o svemu. Besmisleno je govoriti o avio saobraćaju, a da ne možete da prevozite robu", rekao je Vučić, pominjući kosovske takse na srpsku robu.

On je rekao da je uvek oprezan, pa tako i uoči susreta sa Grenelom, ali da poštuje namere i energiju Grenela, za kojeg je rekao da je čovek koji ima posebnu vrstu strasti u politici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD traže da se dijalog nastavi što hitnije, uslov Beograda ukidanje taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel, koji u petak dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zahtevaće brz nastavak dijaloga nakon uspeha zbog potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.