Grenel: Da li su senatori razgovarali sa Kurtijem o zahtevima koje on ignoriše?

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 20:56

Grenel: Da li su senatori razgovarali sa Kurtijem o zahtevima koje on ignoriše?

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sve odbio.

Grenel je rekao da je Kurti ''čovek od koga su EU, NATO i obe strane u SAD zatražile da se održe izbori na severu KiM i da se osnuje Zajednica srpskih opština (ZSO), kao i da se odustane od jednostranih akcija', što je on sve ignorisao".

Komentarišući posetu američkih senatora Din Šahin i Pitera Velča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prištini, gde su se danas sastali sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Kurtijem, on je izrazio nadu da su senatori izneli primedbe i zahteve Zapada Kurtiju.

''Gde možemo pronaći transkript primedbi dvoje senatora dok su razgovarali sa Aljbinom Kurtijem. Moramo da budemo jasni o tome ko je Kurti. On je čovek od koga su EU, NATO i obe strane u Americi zatražile da se održe izbori na severu, pokrene Zajednica srpskih opština i odustane od jednostranih akcija. On je sve ignorisao. I stalno se izvlači. Nadam se da su senatori izneli ove važne tačke dok su stajali pored njega'', napisao je Grenel na svom profilu na mreži Iks.

Sastanku senatora, Osmaijeve i Kurtija prisustvovao je i američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.