Grejna sezona u punom jeku: Radijatori sada rade 24 sata, a posle ovoga će ih ponovo gasiti tokom noći!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejna sezona u punom jeku: Radijatori sada rade 24 sata, a posle ovoga će ih ponovo gasiti tokom noći!

Domaćinstvima koja se greju na centralno grejanje radijatori su poslednja dva dana topli 24 sata bez prestanka.

Ovaj režim rada uključen je zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha.

- Ukoliko je temperatura spoljašnjeg vazduha izmerena u 18.00 časova niža od +1 stepen Celzijusai prognozirane temperature spoljašnjeg vazduha u vremenu od 22.00 do 06.00 časova su niže od nula stepeni Celzijusa, proizvodnja toplotne energije traje kontinuirano 24 časa - objašnjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Beogradskim elektranama.

Ovakav režim rada trajaće sve dok traju pomenuti vremenski uslovi.

- U prethodnoj grejnoj sezoni u dvadesetčetvoročasovnom režimu rada potrošačima je isporučivana toplotna energija čak 82 dana - kažu u Beogradskim elektranama.

Grejni dan inače traje od 6 do 22 časa, a nedeljom od 7 do 22.

Pri niskim spoljašnjim temperaturama komunalno preduzeće je dužno da produži grejni dan ili da vrši neprekidno snabdevanje kupaca toplotnom energijom.

- Snabdevanje toplotnom energijom se ne prekida u noći između 31. decembra i 1. januara, između 6. i 7. januara i između 13. i 14. januara, osim u slučaju izuzetno povoljne spoljašnje temperature vazduha kojom se obezbeđuje održavanje propisanih temperatura - navodi se na sajtu elektrana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.