Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gregorijan: Begunci su u Srbiji

Banja Luka, Beograd -- Zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan kaže da se sa sigurnošću može reći da se Mladić i Karadžić skrivaju u Srbiji.

On smatra da se obruč oko dvojice najtraženijih haških optuženika, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, neprekidno steže. "Oni su u Srbiji, a premijer Srbije Vojislav Koštunica pitanje njihova hapšenja može rešiti jednim telefonskim pozivom", ustvrdio je Gregorijan u programu Televizije BiH.

Ovaj američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomata nedavno je rekao da porodica Radovana Karadžića održava kontakte sa Karadžićem i da su do tih saznanja došli na osnovu pretresa njihovih stanova na Palama.

Šutanovac: Gregorijan da dostavi podatke

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pozvao je danas zamenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana da nadležnim organima dostavi saznanja o haškim optuženicima koji se, navodno, skrivaju u Srbiji i dodao da će ti organi, u tom slučaju, postupiti po zakonu.

"Paušalne izjave nikome ne koriste, naprotiv, štetne su, i nije korektno da se neko na taj način odnosi prema državi koja, bar što se tiče vojske, radi veoma korektno svoj posao u tom delu", rekao je Šutanovac novinarima na Vojnomedicinskoj akademiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.