Grčka: Prvo hapšenje zbog rasistički motivisanih napada

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Prvo hapšenje zbog rasistički motivisanih napada

U Grčkoj je uhapšen muškarac star 33 godine u okviru prve istrage povodom rasistički motivisanih napada, saopštile su danas grčke vlasti.

On je uhapšen u atinskom kvartu Nea Smirna i protiv njega je podignuta optužnica za niz rasistički motivisanih napada protiv državljanina Bangladeša starog 44 godine koji legalno živi u Grčkoj.

U okviru optužnice se navode akcije i aktivnosti čiji je cilj rasna diskriminacija, a koje su po prvi put u istoriji predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istrage u Grčkoj.

Prema policijskoj istrazi koja je dovela do njegovog jučerašnjeg hapšenja, osumnjičeni i njegova dva saučesnika za kojima se još traga, su odgovorni za najmanje osam napada počinjenih tokom poslednja dva meseca na državljanina Bangladeša samo zbog toga što je stranac.

U jednom od napada osumnjičeni je čak upotrebio i metalnu šipku. Njegova žrtva, ulični prodavac u Nea Smirni, prijavio je napade policiji što je dovelo do istrage i hapšenja napadača.

Trojica osumnjičenih su više puta, uzastopno, vređali i udarali žrtvu govoreći mu da treba da ode iz Grčke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.