Grčić: Proizvodnja uglja u prvom kvartalu veća za tri odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčić: Proizvodnja uglja u prvom kvartalu veća za tri odsto

Proizvodnja uglja u prvom kvartalu ove godine veća je za tri odsto nego u istom periodu lane, izjavio je danas v. d. direktora Elektodistribucije Srbije Milorad Grčić.

Grčić je obilazeći radove na izgradnji trafo stanica i polaganju kablova za napajanje od trafo stanice Ljig do tunela Brančić na Koridoru 11, pohvalio rudare Kostolca i Kolubare.

"Uspeli su za dva meseca da podignu proizvodnju uglja za čitavih 10 procenata. Januar smo završili s proizvodnjom uglja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oba rudnika na nivou EPS-a od 93 procenta, a prvi kvartal smo završili sa 103 procenta", rekao je Grčić.

Na EPS-ovim površinskim kopovima rudarskog basena Kolubara i Kostolac godišnje se proizvede između 37 i 40 miliona tona uglja iz kojeg se proizvede oko 70 procenata električne energije za privredu i domaćinstva u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.