Granica izmedju Kosova i Srbije je političko pitanje

Izvor: Beta, 08.Nov.2010, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granica izmedju Kosova i Srbije je političko pitanje

PRIŠTINA, 8. novembra 2010 (Beta) - Granica izmedju Kosova i Srbije je političko a ne vojno pitanje i o njemu će Kfor i vojni zvaničnici Srbije razgovarati 18. novembra, ali samo u okviru saradnje na bezbednosnom planu, rekao je u ponedeljak komandant Kfora, nemački general Erhard Biler.

"Pitanje granične linije je političko. Imaću 18. novembra sastanak sa vojnim zvaničnicima Srbije i taj sastanak neće preći granice Kumanovskog sporazuma", rekao je Biler novinarima u Peći, gde je učestvovao u ceremoniji primopredaje komande u zapadnom sektoru Kfora, prenose kosovski elektronski mediji.

Prištinska štampa prenela je juče da je moguće da pitanje utvrdjivanja granice izmedju Kosova i Srbije bude jedno od prvih pitanja o kojima bi bilo reči u najavljenim razgovorima dve strane.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.