Grandi: Brinu nas posledice Trampove zabrane

Izvor: B92, 04.Feb.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grandi: Brinu nas posledice Trampove zabrane

Bejrut -- Na SAD je da donesu odluku o zakonitosti zabrane o prijemu izbeglica, ali UN su zabrinute zbog posledica, kaže visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi.

Grandi je izrazio veliku zabrinutost zbog toga što su mnogi ljudi pogođeni tom zabranom, a prošli su celu proceduru prijema u SAD.

"Procenjujemo posledice i razgovaramo o tome sa američkom administracijom", rekao je Grandi agenciji AP prilikom posete dolini Beka, na istoku Libana, gde živi na stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada sirijskih izbeglica.

Grandi je ovo izjavio nekoliko časova nakon što je federalni sudija za područje Sijetla Džejms Robart izdao privremenu obustavu primene na celokupnoj teritoriji SAD izvršne uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Tramp je odbacio odluku federalnog sudije, nazivajući je "smešnom".

"Mišljenje ovog takozvanog sudije, koji odbacuje primenu zakona, smešna je i biće oborena", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Kako je dodao, "ako neka zemlja više nije u stanju da kaže ko može, a ko ne može da uđe i izađe, naročito iz razloga bezbednosti", onda je to "veliki problem".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.