Gradsko veće:”Nema uslova za smanjenje cene grejanja” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Jun.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće:”Nema uslova za smanjenje cene grejanja” (VIDEO)

Cena grejanja je ekonomska i opredeljena je najvećim delom cenom energenta, tako da u ovom trenutku nema uslova za pojeftinjenje ove usluge.
“Ako bi moja ostavka rešila ovaj problem, to bi bilo najlakše uraditi”, istakao je na pres konferenciji posle sednice gradskog veća, Miloš Banđur, gradski većnik.

On je daodao da će povodom istupanja Udruženja skupština stanara i neistina iznetih u sredstvima javnog informisanja podneti tužilaštvu krivičnu prijavu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << N.N. počinioca.
U iščekivanju najavljenog okupljanja članova Udruženja skupštine stanara ispred Gradske toplane sa pozivom da se jave svi korisnici usluge koji žele da ubuduće ne koriste uslugu daljinskog grejanja, iz rukovodstva grada ne dolaze pozitivni signali. Posebno posle zahteva za ostavkom rukovodstva toplane i ostavkom resornog većnika Miloša Banđura, zbog, kako kažu, zloupotrebe službenog položaja.
Nagoveštaji da će gas pojeftiniti nisu realni, tako da nema osnova za pojeftinjenjen daljinskog grejanja. Problem nije u ceni, već u načinu obračuna, ističe gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić.
Najava većnika Miloša Banđura da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. počinioca zbog, kako kaže, neistina iznetih u medijima, predstavlja novi momenat u sporu između grada i udruženja predsednika skupština stanara. U gradskom rukovodstvu ističu da nema mesta ustupcima jer je cena grejanja ekonomska i da je očuvanje enegrgetskog sistema grada obaveza i prioritet.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAT PROTIV TOPLANE Nišlije najavile protest protiv visokih cena grejanja

Izvor: Blic, 22.Jun.2015

Predstavnici skupština stanara, okupljenih oko novoformiranog udruženja sa više od 400 članova, zakazalo je za 23. jun veliki protest ispred “Gradske toplane” u Nišu zbog visokih računa za grejanje...Na protestu će biti zatražena smena menadžmenta ovog javno komunalnog preduzeća i resornog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.