Gradska vlast dve i po godine ne može da uključi pametnu tablu

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska vlast dve i po godine ne može da uključi pametnu tablu

Interaktivna tabla za prezentacije, koju je grad Čačak za oko 150.000 dinara kupio pre dve i po godine, još nijednom nije uključena jer to niko nije umeo.

Iako je ovo tehničko pomagalo u potpunosti ispravno, prezentacije se i dalje obavljaju posredstvom projektora, dok tabla služi kao dekoracija na zidu. Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Dačić naglašava da je u više navrata postojala potreba da se pametna tabla uključi.

- Budući da tablu više od dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << niko ne koristi, predlagao sam da se pokloni nekome kome je potrebnija, recimo nekoj od čačanskih škola. Njima bi ovakve interaktivne table bile od velike koristi u nastavnom procesu. Očekujem da će tabla uskoro biti osposobljena - ali, ukoliko ne bude, zvanično ću uputiti predlog nadležnim službama da se da na korišćenje drugoj ustanovi - rekao je Dačić.

Kako piše Blic, problem je nedostatak drajvera. Oni ne mogu legalno da se preuzmu sa interneta, već mora da se kupi poseban softver. - To bi trebalo da bude predmet objedinjene nabavke kada se budu kupovali računari i druga IT oprema - rečeno je listu.

Niko nije umeo da odgovori zbog čega drajveri nisu mogli da budu obezbeđeni dve i po godine. U firmama koje se bave prodajom ovakve vrste pomagala tvrde da osposobljavanje za rad na tabli ne bi trebalo da predstavlja ozbiljan problem.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.