Gradonačelnik u tramvaju preko nove Slavije FOTO

Izvor: Mondo, 16.Nov.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik u tramvaju preko nove Slavije FOTO

Gradonačelnik Beograda se povodom puštanja u saobraćaj Ruzveltove ulice, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, tim saobraćajnicama provozao tramvajem u kojem je novinarima odgovarao na pitanja.

Tom prilikom Mali je rekao da te tri saobraćajnice sada izgledaju svetski, a na opasku novinara da su mnogi građani imali primedbe da je mužička fontana na Slaviji preskupo plaćena, izrazio je mišljenje da ona apsolutno opravdava namenu.

"Fontana je još jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << atrakcija glavnog grada i deo mozaika koji se zove novi i lepši Beograd", rekao je Mali.

Novinare je, između ostalog, interesovalo i kada će Beograd imati metro, a gradonačelnik je podvukao da se intenzivno radi na tome i da je realno da će izgradnja metroa počne 2020. godine, te da će prva linija metroa početi da radi 2023, 2024. godine.

"To je jedan infrastrukturni projekat koji potpuno menja perspektivu grada Beograda", dodao je Mali.

Govoreći o rekonstrukciji ulica u glavnom gradu, on je najavio da će sledeće godine početi rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša.

Gradonačelnik je najavio i nabavku sto novih autobusa, a verovatno i četrdeset novih tramvaja.

"Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste samo oni", rekao je Mali, a saopštila gradska uprava.

NAPOKON: Otvorena Slavija!

Pogledajte kako je Slavija izgledala u osam jutros.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Fontana na Slaviji je DEO MOZAIKA koji se zove NOVI i LEPŠI BEOGRAD (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017

Gradonačelnik Beograda rekao kada se očekuje izgradnja metroa u našem gradu..Gradonačelnik Beograda Siniša Mali se danas, povodom puštanja u saobraćaj Ruzveltove ulice, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, tim saobraćajnicama provozao tramvajem u kojem je novinarima odgovarao na pitanja u vezi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.