Gradonačelnik predao grad Rusima: Odluka je moja. Vreme je VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2022, 20:58

Gradonačelnik predao grad Rusima: "Odluka je moja. Vreme je" VIDEO

Gradonačelnik Kupjanska Genadij Macegora izjavio je da je grad pod kontrolom ruskih trupa.

On je napomenuo da se od sutra vrtići i škole vraćaju na "uobičajen raspored rada", navodi se u Macegorovoj video poruci od 27. februara.

"Pre četiri dana svi su napustili grad: SBU, tužilaštvo, vojna kancelarija, odred odbrane. Ostali smo na svome. Ja, sa svojim potčinjenima, i područna policijska uprava, koja je do trenutak je bio i jeste pored mene", rekao je Macegora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Macegora je napomenuo da je njegova lična odluka da preda grad Rusima.

"Ovu odluku sam doneo. Odluka je moja. Odgovornost za ono što se dešava u gradu je na meni. Bio sam u gradu sve ovo vreme i ostajem. Sva pitanja održavanja života su na meni", dodao je gradonačelnik.

On je naglasio da od sutra grad prelazi u "običan život".

"Danas sam na licu mesta i želim da uverim da će bolnica, škola, vrtići raditi. Od sutra ćemo raditi uobičajeno. Ne plašimo se provokacija, na koje će, prema tvrdnjama vojske, reagovati kako treba", rekao je Macegora.

Pored toga, naglasio je da je vreme "da se hrabro vratimo u život, da poboljšamo život". On je rekao i da život grada "zavisi od toga kako se sada predstavljamo", pa "slobodno izlazite iz podruma i bombogradskih skloništa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"MOLIM VAS, RAZUMITE ME" Ukrajinski gradonačelnik, koji je pod istragom zbog VELEIZDAJE: Ovaj grad više NIJE U NAŠIM RUKAMA

Izvor: Blic, 28.Feb.2022, 13:05

Gradonačelnik Kupjanska Genadij Macegora, koji je juče izjavio da je grad pod kontrolom ruskih trupa, ponovo se oglasio.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.