Gradonačelnik o snegu: Službe dobro reagovale

Izvor: Mondo, 25.Jan.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik o snegu: Službe dobro reagovale

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da su nadležne službe, u odnosu na prethodne godine, dobro reagovale na veliku količinu snežnih padavina u glavnom gradu.

On je novinarima nakon vanrednog sastanka povodom funkcionisanja Beograda u snežnim uslovima rekao da je i pored jučerašnjih obimnijih snežnih padavina, glavni grad "već oko 10-11 časova bio čist".

"Cilj današnje sednice je bio da napravimo presek situacije, da vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako su nadležne službe juče reagovale i da se dodatno mobilišemo jer su i za danas najavljene nove padavine. Složili smo se da su komunalne službe dobro reagovale u odnosu na slične situacije prethodnih godina", rekao je gradonačelnik.

 On je kazao da je danas na čišćenju gradskih lica angažovano oko 1.800 ljudi i 370 mašina.

"S obzirom da se i danas očekuju nove padavine, očekujemo da u dvomilionskom gradu bude izvesnih problema ali i da će oni biti svedeni na minimalnu meru", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je pozvao građane da doprinesu lakšem radu komunalnih službi, navodeći da je njihova pomoć veoma značajna.

"Apelujem na građane da budu obazrivi u saobraćaju, da parkiraju vozila tako da ne ometaju čišćenje ulica kao i da vode računa da može doći do lomova grana sa drveća po pritiskom snega. S obzirom na rizik od ledenica i klizanja snega sa krovova, apelujem na vlasnike zgrada da očiste sneg sa krovova gde je to moguće", kazao je Radojičić.

Pored gradonačelnika, sednici u Skupštini grada su prisustvovali i sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i sekretar za vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radojičić: U odnosu na prethodne godine komunalne službe su juče dobro reagovale na sneg

Izvor: Blic, 25.Jan.2019

U odnosu na prethodne godine, komunalne gradske službe su dobro reagovale juče nakon obilnih padavina i već od 10, 11 sati grad je funkcionisao i bio čist, rekao je gradonačelnik dr Zoran Radojičić, nakon sastanka Štaba za vanredne situacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.