Gradonačelnik Venecije podneo ostavku

Izvor: Blic, 13.Jun.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Venecije podneo ostavku

Gradonačelnik Venecije Đorđo Orsoni podneo je danas ostavku zbog korupcionaškog skandala, dan pošto je pušten iz kućnog pritvora u okviru dogovora o priznanju krivice.

Orsoni je danas saopštio da daje ostavku, jer mu je Demokratska stranka uskratila podršku zbog opsežne istrage o korupciji u okviru izgradnje podvodnih brana koje štite grad od poplava.

- Izgubio sam svu veru u politiku - rekao je gradonačelnik.

- Shvatio sam da nema više one podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja mi je bila najavljena, čak ni za one poslove koji su hitni za grad - dodao je, prenose italijanski mediji.

On je juče pušten iz kućnog pritvora pošto je prihvatio da prizna krivicu i kaznu od četiri meseca zatvora.

Tako retke kazne za takav prekršaj su retke u Italiji.

Orsoni je bio medju 30 ljudi uhapšenih u okviru istrage o konzorcijumu koji je gradio podvodne brane, a koji je u inostranstvu napravio fond od 25 miliona evra radi podmićivanja zvaničnika.

Italijanski mediji prenose da će on na mestu gradonačelnika ostati još 20 dana, kako bi obavljao hitne i za grad neophodne poslove, posle će ga zameniti privremeni upravni organ.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradonačelnik Venecije podnio ostavku

Izvor: Capital.ba, 13.Jun.2014

RIM, Gradonačelnik Venecije Đorđo Orsoni podnio je danas ostavku zbog korupcionaškog skandala povezanog sa gradnjom barijere za zaštitu od poplava. Ova afera nanijela je štetu vladi premijera Matea Rencija. Orsoni, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.