Gradonačelnik Šapca u Goraždevcu

Izvor: Beta OMS, 21.Avg.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Šapca u Goraždevcu

"Kada imate čvrsta uverenja i snažnu volju, ne postoji prepreka koje će vas sprečiti da život učinite boljim. Ja verujem da mi, ljudi koji živimo danas na ovom prostoru, možemo da se dobro razumemo kada je reč o suštinskim životnim pitanjima.Verujem, takođe, da naša saradnja može da učini boljim život svake naše porodice. Želimo da podelimo sa srpskim i albanskim porodicama ovde u Peći znanja i veštine do kojih smo došli u Šapcu u gajenju jagoda.Za poslednjih deset godina Šapčani su zaradili od proizvodnje jagoda više od 60 miliona evra. Na 1200 hektara ostvarili smo prihod od preko 120 miliona evra. Sve je to omogućeno jer je grad uložio jedan milion evra da pomogne seljacima da dođu do vode, kopajući dubinske bunare. Sađenjem 1,5 hektara jagode u Goraždevcu, u sedam srpskih porodica i 1,5 hektara kod sedam albanskih porodica u drugim pećkim selima, zajedno sa gradom Peći i sa NVO “Siry Vizionit”, mi ovaj model intenzivne poljoprivrede, vrhunskog voćarsta, prenosimo ljudima koji zive u Peći. Želim da kažem koliko je dragocena podrška vladike Teodosija i pomoć Eparhije raško - prizrenske ovom poduhvatu. Ovo je dokaz da je moguće, razumevanjem i saradnjom, otvarati prostor za bolji život. Mi smo sposobni da ...

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Zelenović: Za poslednjih deset godina Šapčani zaradili više od 60 miliona evra od jagoda

Izvor: Danas, 21.Avg.2019

Gradonačlenik Šapca Nebojša Zelenović kazao je danas u da su Šapčani od proizvodnje jagoda zaradili više od 60 miliona za poslednjih deset godina. Članak Zelenović: Za poslednjih deset godina Šapčani zaradili više od 60 miliona evra od jagoda se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.