Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao radove u Ulici dr Ivana Ribara: Za deset godina uloženo više od 2,5 milijarde

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 19:15

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao radove u Ulici dr Ivana Ribara: Za deset godina uloženo više od 2,5 milijarde

Prema rečima izvođača radova i gradonačelnika radovi na Limanu 1 i 2 trebalo bi da budu završeni u decembru 2023. godine.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže na Limanu 2, u Ulici dr Ivana Ribara, koji se izvode u sklopu projekta "Čista Srbija".

- Obišao sam svoj stari kraj, Liman 2, gde se izvode radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koje u okviru projekta #čistasrbija finansira Republika. U Ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dr Ivana Ribara, nakon radova koji će trajati do kraja aprila, stanovnici MZ "Boško Buha" će pored obnovljenog kanalizacionog sistema, dobiti i 70 parking mesta. U toku je i izgradnja kružne raskrsnice kod Fruškogorske ulice, kao i projektovanje Ulice cara Lazara sa pratećom infrastrukturom, a nastavljamo sa uređenjem međublokovskih površina, pešačkih staza, dečjih igrališta i sportskih terena. Od 2012. godine do danas, u MZ "Boško Buha" investirano je preko dve milijarde i šesto miliona dinara, ali nećemo tu stati, već nastavljamo da izlazimo u susret zahtevima građana - rekao je gradonačelnik Đurić.

Finansijer Projekta "Čista Srbija" je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izvršilo izbor izvođača za predmetne radove kao i izbor Nadzornog organa nad izvođenjem radova.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation“ ogranak Beograd, sa svojim podizvođačima, u skladu sa Projektom „Čista Srbija“. Radovi u Novom Sadu predviđeni su u fazama- 66,8 km mreže u prvoj fazi i 24,9 km mreže u drugoj i trećoj fazi.

Projekat “Čista Srbija” u Novom Sadu je jedan od ključnih ekoloških projekata kojima se čuva reka Dunav, a koji se više od godinu dana sprovode u Novom Sadu.

U naselju Čenej je do sada izgrađeno više od 13,5 kilomeatar fekalne kanalizacione mreže, a u planu je izgradnja ukupno 17.498 metara mreže kao i savremenog postrojenja za tretman otpadnih voda.

Podsećamo, dd 2012. do 2023. godine u Liman 2 uloženo je 2.600.000.000 dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.