Gradonačelnik Mali i predsednik opštine Zemun posetili Busije: Gradi se škola i vrtić

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Mali i predsednik opštine Zemun posetili Busije: Gradi se škola i vrtić

Zemun je danas jedno veliko gradilište, rekao je Mali

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, 22. januara posetili su radove na izgradnji objekta škole i vrtića u naselju Busije, koji se gradi u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa Vasilija sremskog.

- Zemun je danas jedno veliko gradilište. Sve ono što smo se u prethodnom periodu dogovorili sa našim sugrađanima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trudimo se i da ispunimo. Sa radošću iščekujemo da oko 600 mališana iz Busije sedne u klupe svoje nove škole ili da pođe u vrtić, koji je već pod krovom. Prvo školsko zvono će se oglasiti u septembru, tako da deca ovdašnjih domaćina više neće morati da putuju do Batajnice ili Zemuna - rekao je Matić, uz napomenu da će biti uređene zelene površine, izgrađena nova i sanirana postojeća dečija igrališta.

U srdačnom razgovoru sa građanima Busija gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i član Veća GO Zemun Gavrilo Kovačević istakli su da će u narednom periodu sve ulice u ovom naselju biti asfaltirane. Na preostalih petnaest ulica radovi počinju već ove nedelje. Do sada je u naselju Busije asfaltirano 30 ulica.

Kruna napora Grada Beograda i Gradske opštine Zemun je da kvalitet života u Busijama bude isti kao i u centru grada.

Busije imaju ambulantu, fiksnu telefoniju, kablovsku TV mrežu, instalaciju za gas i aktivnu malu privredu. Tokom posete gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Dejan Matić obišli su ambulantu, parohijski dom i hram Svete braće Ćirila i Metodija gde im je domaćin protojerej-stavrofor Milorad Niškić uručio dar parohijana diptih Isusa Hrista i Majke Božije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.