Gradonačelnik Đurić čestitao Dan Grada Novog Sada: Kao najveće blago negujemo zajedništvo i kulturu različitosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 12:05

Gradonačelnik Đurić čestitao Dan Grada Novog Sada: Kao najveće blago negujemo zajedništvo i kulturu različitosti

Gradonačelnik Milan Đurić čestitao je sugrađanima Dan Grada Novog Sada i podsetio na njegovu i istoriju i jačanje do danas.

- Dragi Novosađani, na današnji dan, prvog februara davne 1748. godine žitelji tadašnjeg Petrovaradinskog šanca kupili su od carice Marije Terezije povelju slobodnog kraljevskog grada. Grad je dobio slobodu, status, mogućnost za ekonomski i kulturni napredak i ime na četiri jezika: Újvidék na mađarskom, Neusatz na nemačkom, Neoplanta na latinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Novi Sad na srpskom jeziku.

I 275 godina posle, Novi Sad kao najveće svoje blago neguje zajedništvo i kulturu različitosti. Poslednje decenije, postali smo poznati kao grad sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem, idealan za investicije. Ostvarujemo uspeh i fantastične rezultate u svim segmentima života. Gradimo nove vrtiće, škole, domove zdravlja, puteve, brzu prugu. Koliko je danas snažan naš Novi Sad, najbolje potvrđuje činjenica da ove godine gradimo čak tri mosta i to istovremeno. Dragi Novosađani, hajde da zajedno nastavimo da negujemo i jačamo identitet našeg grada.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Otvorenog i solidarnog, grada koji vekovima slavi različitosti od kojih je satkan i na njima gradi bolju budućnost. Hajde da marljivim radom svakodnevno pokazujemo koliko volimo svoj Novi Sad. Srećan nam 1. februar, Dan Grada Novog Sada- stoji na Instagram profilu prvog čoveka grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novi Sad danas obeležava 275. rođendan

Izvor: Blic, 01.Feb.2023

Povodom 1. februara, rođendana Novog Sada, gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović bio domaćin prijema u Gradskoj kući delegacijama pobratimskih i prijateljskih gradova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.