Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Berlina pozvao Trampa da ne gradi zid

BERLIN - Gradonačelnik Berlina Mihael Miler pozvao je američkog predsjednika Donalda Trampa da odustane od namjere da izgradi zid između SAD i Meksika podsjetivši na patnje koje je u Njemačkoj i Evropi izazvao Berlinski zid.

"Berlin, grad podjele Evrope, grad slobode Evrope, ne može da ostane nem kada jedna zemlja predviđa da izgradi novi zid", naveo je u saopštenju socijaldemokrata Mihael Miler.

On je rekao da je žiteljima Berlina poznata sva patnja koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na cijelom kontinentu izazvala podjela bodljikavom žicom i zidom i da je Berlinski zid milionima zagorčao život, prenosi Hina.

"Pozivam predsjednika SAD da ne krene lošim putem isključivanja. Svuda postoje takve granice, između dve Koreje i na Kipru, one stvaraju ropstvo i patnju", dodao je Miler.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

APEL IZ NEMAČKE Gradonačelnik Berlina pozvao Trampa da ne gradi zid

Izvor: Blic, 28.Jan.2017, 00:11

Gradonačelnik Berlina Mihael Miler pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa da odustane od namere da izgradi zid između SAD i Meksika podsetivši na patnje koje je u Nemačkoj i Evropi izazvao Berlinski zid...- Berlin, grad podele Evrope, grad slobode Europe, ne može da ostane nem kada jedna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.