Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 15:58

Gradonačelnik Beograda: Od maja novi sistem javnog prevoza

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je danas predstavio novo rešenje sistema javnog prevoza koje bi, kako je kazao, trebalo da se primenjuje od maja.On je novinarima najavio da će predlog o tome biti na sednici Skupštine grada 13. aprila.Rekao je da će po novom sistemu u javnom prevozu biti dve zone umesto četiri, te da će dnevna karta koštati 200 dinara.Biće ukinute karte od 89 dinara za vožnju od 90 minuta i trodnevne i petodneve karte.Biće uvedena sedmodnevna karta od 1.000 dinara, a mesečna će koštati za prvu zonu 3.000 dinara, a za obe zone 3.500 dinara.Godišnja karta će koštati 30.000 dinara za prvu zonu, a 35.000 dinara za obe zone.Za sredšnjoškolce i starije od 65 godina prevoz će biti besplatan. Šapić je rekao i da će svi koji su do sada imali besplatan prevoz, imati to i ubuduće.Rekao je da se ukidaju validatori i kontrolori u vozilima i da će kontrolu vršti komunalna policija, sada nazvana "Beli" koja će izdavati i naloge za naplatu kazni.Karte će se kupovati SMS-porukama, aplikacijom i na prodajnim mestima nedavno osnovnog gradskog preduzeća "Naplata prevozne usluge", a neće biti moguće kartu kupiti kod vozača.Plaćanje SMS-porukom biće kao i pri plaćanju parkiranja.Šapić je rekao da će ostati ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović (CLS): Nov sistem javnog prevoza u Beogradu 'nejasan i skup eksperiment'

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2023

Direktor Centra za lokalnu samoupravu, Nikola Jovanović, kritikovao je nov sistem javnog prevoza u Beogradu kojeg je danas najavio gradonačelniik Aleksandar Šapić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Saobraćaj: Promene u javnom prevozu glavnog grada Srbije - optužbe za korupciju, drugačije plaćanje karata

Izvor: B92, 06.Apr.2023

Gradonačelnik Beograda najavio da od 17. maja kreće drugačiji način plaćanja karata u gradskom prevozu. Firma Kentkart najavljuje tužbu protiv Grada i naplatu štete.

Nastavak na B92...

Šapić na Tviteru uporedio novi i stari sistem javnog prevoza

Izvor: Danas, 07.Apr.2023, 00:06

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić postavio je na svom Tviteru nalogu grafički prikaz poređenja starog i novog sistema javnog prevoza koji planiraju da uvedu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.