Gradnja akvaparka u Banji „Junaković”

Izvor: Politika, 02.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradnja akvaparka u Banji „Junaković”

Novi kompleks u Banji „Junaković”dnevno će moći da primi oko 500 gostiju

Apatin – U Banji „Junaković" uskoro bi trebalo da počne izgradnja akvaparka, površine 5.000 kvadratnih metara, jednog od najmodernijih u ovom delu Evrope. Vrednost investicije je oko 5,5 miliona evra.

– Na ime naknade za građevinsko zemljište u Bloku 9, Apatinska pivara je u opštinski budžet uplatila 3,5 miliona evra, a odlukom SO Apatin, sredstva će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iskorišćena za gradnju akvaparka. Uz pomoć Fonda za kapitalne investicije, za ovu namenu do sada smo obezbedili još milion evra, dok ostatak novca planiramo da obezbedimo kreditima ili u saradnji sa domaćim i stranim investitorima. Akvapark će biti u vlasništvu opštine i biće izuzet iz predstojeće privatizacije Banje „Junaković” – kaže za „Politiku" predsednik opštine Živorad Smiljanić.

U prizemlju objekta posetiocima će, pored dva otvorena, na raspolaganju biti i šest natkrivenih bazena različitog oblika i temperature vode, dok će se na spratu nalaziti još dva bazena sa saunom i velnes programom. Akvapark će dnevno moći da primi oko 500 posetilaca.

– Banja raspolaže termalnim izvorima vode, što je velika prednost koju na ovaj način želimo dodatno da iskoristimo. Letnja sezona traje oko dva meseca, a izgradnja akvaparka će omogućiti veću popunjenost banjskih kapaciteta tokom čitave godine – kaže za naš list upravnik Banje „Junaković" Dragomir Obradović. U Banji planiraju da do početka juna naprave osmostaznu kuglanu, obnove krovni pokrivač i saniraju unutrašnji bazen, a ukupna vrednost tih radova je 110 miliona dinara.

Z. Obradović

[objavljeno: 03.04.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.