Građanski rat ako Tramp pobedi? Propovednik: Povratak nacije vredi rata

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 23:42

Građanski rat ako Tramp pobedi? Propovednik: Povratak nacije vredi rata

Evangelistički propovednik Endrju Vomak rekao je da bi "građanski rat" bio "vredan“ ako bi to značilo vraćanje bivšeg predsednika Donalda Trampa u Belu kuću.

"Zapravo sam imao ljude koji kažu da ako Tramp bude izabran, ako dobijemo konzervativni Kongres, da se plaše da ćemo imati još jedan građanski rat", rekao je Vomak u sredu u epizodi svoje emisije "Istina i sloboda".

"I znate šta? Ne želim građanski rat, ne znam nikog ko želi, ali da li bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vredno toga? Vratiti ovu naciju? Verujem da bi", rekao je on.

Sve veći politički jaz u Sjedinjenim Državama podstakao je spekulacije da bi rat mogao izbiti svakog trenutka zbog eskalacije sukoba između republikanaca i demokrata.

Trampove pristalice su u više navrata sugerisale da će, ako on ne pobedi na izborima 2024, doći do građanskog rata. Tramp je trenutno vodeći u predizbornoj trci republikanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.