Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građanski list": Optužnica napisana

Priština, Beograd, Hag -- Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte napisala je optužnicu protiv Ramuša Haradinaja.

Kako piše "Građanski list", pozivajući se na izvore bliske Tribunalu, Tužilaštvo tereti premijera Kosova, bivšeg pripadnika OVK, za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, odnosno za ubistvo 40 srpskih i albanskih civila 1998. nedaleko od Glođana.

Prema saznanjima lista, ne isključuje se mogućnost da optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tereti Haradinaja za još neka krivična dela, a biće objavljena naredne sedmice. Informacije o optužnici potvrdio je i neimenovan izvor u Tužilaštvu Srbije za ratne zločine, koje je sarađivalo s timom Karle del Ponte na podizanju optužnice, piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.