Građanima stižu lažne sms poruke

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanima stižu lažne sms poruke

Već nekoliko dana na mobilne telefone operatera u Srbiji građani su dobijali SMS poruke za koje se ispostavilo da su velika prevara.

Naime, sa brojeva koji počinju na +372 i +386 iz Estonije i Obale Slonovače stižu poruke sa sadržajem "Javi se hitno!".

Prema tvrdnjama stručnjaka reč je o prevari koja ima za cilj da se sa računa građana skine novac ili ukradu lični podaci. To se i desilo nekolicini građana koji nisu znali da je u pitanju prevara.

Operateri mobilnih kompanija su građanima dali savete da na ovakve i slične poruke ne odgovaraju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REAKCIJE ČITALACA: Lažne SMS poruke stižu noću i ujutru, računi po nekoliko hiljada evra!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2014

BEOGRAD - SMS prevara na koju je Kurir upozorio svoje čitaoce nije novina i prisutna je već godinama ne samo u Srbiji, nego i mnogim zemljama sveta. U ovom slučaju poruke, koje su napisane i ćirilicom stižu pre svega iz Obale Slonovače i Estonije, a oni koji su pozvali sumnjive brojeve ostali su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.