Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2009, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građanima Pančeva preporučeno da, zbog zagađenja, ne izlaze

PANČEVO - Građanima Pančeva večeras je preporučeno da bez preke potrebe ne izlaze iz kuća zbog zagađenja, saopšteno je iz Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja.

Koncentracija čađi veća je tri do četiri puta od dozvoljene i zbog toga se građanima, naročito deci, starima i hroničnim bolesnicima, preporučuje da bez preke potrebe ne izlaze napolje, izjavila je za Radio Pančevo direktorka Zavoda Ljiljana Lazić.

Koncentracije čađi večeras su između 120 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 198 mikrograma po metru kubnom vazduha, a maksimalna dozvoljena vrednost je 50 mikrograma, navela je ona.

Zbog nepovoljnih meteoroloških uslova i toplog vremena preporučila je Pančevcima, koji se greju na čvrsta goriva, da koliko je god moguće smanje loženje u cilju smanjenja zagađenja.

Aparati gradskog sistema za praćenje zagađenja u 19 časova zabeležili su i skok koncentracije benzena na 32,9 mikrograma po metru kubnom vazduha.

U Pančevu je večeras gusta magla koja je zagađenje spustila na grad i u vazduhu se oseća jak miris dima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.