Građani uništili dva stabla u Erdogliji

Izvor: Šumadija Press, 30.Jun.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani uništili dva stabla u Erdogliji

Stručnjaci JKP “Zelenilo” pronašli su u naselju Erdoglija, u Kopaoničkoj ulici, dva višegodišnja stabla koja su namerno uništili za sada nepoznati počinoci.

Tokom redovnog obilaska terena, ekipa “Zelenila” je u Kopaoničkoj ulici broj 13 naišla na neverovatnu situaciju: dva višegodišnja stabla, stara preko 20 godina, zasečena su u podnožju, dok je sredina stabla izbušena i zalivena preradjenim mašinskim uljem.

Kako su iz ovog JKP izjavili za RTK, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << radi se o jednom drvetu javora i zimzelenoj dulgariji, koja su ovim vandalskim činom osuđena na smrt.

Šteta je nepopravljiva. Ne možemo ništa da učinimo da bi sprečili sušenje ta dva stabla i verovatno ćemo morati da ih uklonimo – kažu u “Zelenilu”.

Stručnjaci preduzeća su pokušali da saznaju ko su počinioci ovog sumanutog dela, ali stanari nisu bili raspoloženi da govore o tome. Verovatno zarad dobrih komšijskih odnosa, oni su odbili da ispričaju ko je i zašto uništio dva razvijena drveta, koji su inače pod zaštitom i ne smeju se seći.

Građani ne žele da pričaju o tome, ali iz onoga što smo videli na terenu, oni tu vrše neke prepravke i verovatno su ta stabla smetala na ulazu u zgradu – smatraju stručnjaci.

JKP “Zelenilo” će podneti krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca, a Kragujevčanima kojima je možda pala na pamet slična ideja, savetuju da nikako ne preduzimaju bilo kakve radnje kad je u pitanju javno zelenilo.

Ukoliko im neko stablo smeta, ili ugrožava bezbednost ljudi i imovine, građani treba da se obrate ovom preduzeću, koje će pronaći najbolje rešenje za problem i sačuvati zelenilo koga u gradu ionako nema dovoljno.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.