Građani u neverici: Cela zemlja u blokadi zbog pandemije, a zabranu kretanja krši MINISTAR ZDRAVLJA?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 11:52

Građani u neverici: Cela zemlja u blokadi zbog pandemije, a zabranu kretanja krši MINISTAR ZDRAVLJA?!

Snimljen u parku

Ministar zdravlja Novog Zelanda Dejvid Klark izvinio se premijerki Džasindi Ardern nakon što je fotografisan kako vozi bicikl tokom blokade zemlje zbog korona virusa.

Klark se branio da je to bila jedina prilika tokom dana kada može da vežba, ali i da je svestan da je prekršio preporuke sopstvenog ministarstva i da se zbog toga izvinjava.

- Svestan sam svoje greške i jasno mi je da sada nije vreme za bavljenje raznim aktivnostima - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Klark kojeg je prolaznik fotografisao kada se kombijem dovezao do parka blizu svoje kuće.

Premijerka je rekla da očekuje da ministri prate uputstva koja daju građanima, ali još nije poznato da li će Klark zbog ove greške izgubiti poziciju.

Novi Zeland je inače na četvrtom nivou blokade zbog epidemije korona virusa, građanima je rečeno da ostanu kod kuće, dozvoljena im je šetnja i rekreacija, ali su zamoljeni da se ne izlažu riziku od povreda.

Na Novom Zelandu je potvrđen 71 novi slučaj zaraze, ukupan broj obolelih popeo se na 868, a do sada je preminula jedna osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.