Gradjani nastavili protest u Sarajevu

Izvor: Beta, 09.Feb.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradjani nastavili protest u Sarajevu

SARAJEVO, 9. februara 2014. (Beta) - Nekoliko stotina Sarajlija i u nedelju je izašlo na ulice i ispred zgrade Predsedništva BiH traže ostavke Vlade Federacije BiH i svih struktura vlasti u BiH.

Saobraćaj u centru grada je obustavljen. Policija obezbedjuje skup i nisu zabeleženi incidenti.

Gradjani nose transparente na kojima piše "Hoćemo zakone", uzvikuju "Lopovi, ostavke, izlazite napolje!" i govore da su "gradjani Sarajeva, bez imena, nacionalnosti ili stranačke pripadnosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Izdali su proglas kojim, pored ostalog, zahtevaju: da političari priznaju da se radi o buntu naroda; da se minimalne penzije povećaju na 400 maraka (200 evra); da prestanu zaduživanja kod MMF i rast cena komunalnih usluga i da se obustavi uvodjenja novih poreza. Zahtevaju i reviziju privatizacije i plata budžetskih korisnika, ukidanje nepotrebnih putovanja, smanjenjem broja kantona i državnog voznog parka.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Protesti u Sarajevu ne posustaju

Izvor: Mondo, 09.Feb.2014

Nekoliko stotina Sarajlija i danas na ulici zahteva ostavke Vlade Federacije BiH i svih struktura vlasti u BiH.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.