Građani Srbije dobijaju još jedan kol centar: Beogradski duhovnici organizuju razgovore podrške

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Srbije dobijaju još jedan kol centar: Beogradski duhovnici organizuju razgovore podrške

Od sada će građani kojima je potrebna podrška tokom epidemije korona virusa u Srbiji imati još jedan kol centar.

Tako će građani Srbije moći da pričaju kada se osete usamljeno i teško sa beogradskim duhovnicima.

Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke tokom vanredne situacije uzrokovane korona virusom organizuje za zainteresovane građane telefonske razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podrške sa beogradskim duhovnicima.

Beogradski duhovnici će tokom vanredne situacije pružati podršku putem telefona svim sugrađanima koji ne mogu da nađu utehu u hramovima, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

U saopštenju je navedeno da mogu da se jave svi koji se osećaju usamljeno, imaju strahove, duhovne probleme ili im je potrebna podrška.

Razgovore će voditi sveštenici koji su u bogatom životnom iskustvu u Crkvi godinama rukovodili duhovni život hiljadama vernika.

Telefoni su: 066/8000-010, 066/8000-011, 066/8000-012, 066/8000-013 i 066/8000-014.

Inače prethodnih dana povela se velika polemika u javnosti o crkvenim obredima tokom epidemije korona virusa u Srbiji, pa je tako epidemiolog Predrag Kon upozorio patrijarha i sveštenstvo SPC da se pridržavaju mera propisanih za suzbijanje korona virusa.

SPC je na scene iz Novog Sada, gde se pojavio snimak na kome ljudi piju vino iz iste kašičice prilikom pričesta, tvrdila da poštuje apsolutno sve propisane mere u cilju sprečavanja korona virusa, a da su za taj slučaj krivi "anticrkveni" i "antisrpski krugovi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Igračima Voždovca neprijatno, trener Damjanović zna kako iskoristiti izolaciju!

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2020, 14:30

Trener Voždovca Jovan Damjanović rekao je danas da fudbalerima tog kluba nije prijatno zbog situacije sa korona virusom, a da moderna tehnologija olakšava situaciju i da je u redovnom kontaktu sa njima..."Sa igračima sam u kontaktu i često obavljam pojedinačne telefonske razgovore. Takodje, imamo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.