Gradi se cev u kojoj će biti testirana tehnologija hiperpetlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se cev u kojoj će biti testirana tehnologija hiperpetlje

Nakon mnogo odlaganja i kontroverzi, Hiperlup uan, kompanija koja se bavi saobraćajem budućnosti, gradi veliku cev u Nevadi u kojoj će testirati revolucionarno prevozno sredstvo.

Pedeset metara dugačka cev, prečnika 3,3 metra, dobila je naziv Dev lup.

Kada radovi na njoj budu završeni, predstavljaće sistem o kom je dugo maštao izvršni direktor kompanija Spejs X i Tesla Ilon Mask.

Reč je o tehnologiji koja koristi zatvorene vakuumske cevi, pogon bez >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trenja i zatvorene kapsule koje se kreću brzinom bliskom brzini zvuka.

Kada bude usavršen, taj sistem mogao bi da višečasovna međugradska putovanja skrati na svega nekoliko minuta.

Hiperlup uan trebalo bi da bude testiran do sredine ove godine. Inače, prvi pravi sistem trebalo bi da bude izgrađen u Dubaiju, a ne u SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradi se cev u kojoj će biti testirana tehnologija hiperpetlje

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2017, 05:11

Nakon mnogo odlaganja i kontroverzi, "Hiperlup uan", kompanija koja se bavi saobraćajem budućnosti, gradi veliku cev u Nevadi u kojoj će testirati revolucionarno prevozno sredstvo...Pedeset metara dugačka cev, prečnika 3,3 metra, dobila je naziv "Dev lup"...Kada radovi na njoj budu završeni, predstavljaće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.