Gradi se Popovački kolektor

Izvor: Kurir, 08.Nov.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se Popovački kolektor

Prva faza izgradnje tog kolektora, dužine 827 metara, iznosi oko 18 miliona dinara, dok je vrednost sve četiri faze 95 miliona dinara

NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić obišao je danas radove na izgradnji prave faze "Popovačkog kolektora", najvećoj investiciji grada u kolektorskoj mreži u poslednjih pet godina.

Prva faza izgradnje tog kolektora, dužine 827 metara, iznosi oko 18 miliona dinara, dok je vrednost sve četiri faze 95 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara.

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma je za izgradnju kolektorske mreže ranije odobrilo 40 miliona dinara, a za prvu fazu je iz republičkih izvora obezbeđeno 14,5 miliona dinara i iz gradskih još 3,5 miliona dinara.

Investitor radova je grad Niš, a izvođač je JKP "Naisus", dok je rok za završetak prve faze 31. decembar ove godine.

Perišić je rekao da je završena planska dokumenatcija za prve dve faze izgradnje i dodao da se radovi izvode onako kako je najavio, s urađenom planskom dokumentacijom, zbog čega se kasnilo sa pocetkom gradnje.

"Bez dobre planske dokumentacije ranije, došli smo u situaciju da imamo previše dugovanja a malo urađenih objekata i malo urađenih investicija sa dozvolama", naveo je gradonačelnik i dodao da je takva praksa sada prekinuta.

Perišić je podvukao da je izgradnja "Popovačkog kolektora" važna zbog uređenja

Industrijske zone "Sever", u kojoj kompanija "Dzonson elektrik" gradi fabriku u kojoj će biti otvoreno 1.500 radnih mesta.

Uređenje te zone u blizini aerodroma je preduslov za privlacenje novih investicija i, kako je dodao, uprkos teškom stanju u gradskom budzetu, za ovakve investicije grad će uvek imati sredstva.

Niški gradonačelnik je rekao da se izgradnjom kolektora stvaraju bolji uslovi za život u selu Popovac i u selima u okruženju. U Popovcu se sa izgradnjom kolektora istovremeno radi i rekonstrukcija vodovodne mreže.

"Popovački kolektor" je deo kolektorske mreže i centralnog kolektora do postrojenja za prečišćavanje voda za koji se radi projekat, i koji će se nalaziti zimeđu sela Popovac i Trupale na mestu zvanom "Ciganski ključ" uz reku Nišavu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.