Gradi kuglanu u zavičaju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi kuglanu u zavičaju

Braničevski okrug uskoro bi trebalo da dobije prvi bouling centar - tek devetu kuglanu ove vrste u Srbiji. Dobrica Dragić (42), naš zemljak koji već 20 godina živi i radi u Cirihu, odlučio je da svoj hobi iz Švajcarske pretvori u biznis u rodnom Petrovcu na Mlavi.

- Reč je o jednom od najpopularnijih sportova u SAD koji je hit i po celoj Evropi, a uveren sam da će ga odlično prihvatiti i u Petrovcu - priča Dragić, koga smo zatekli dok sa majstorima, barabar, sređuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << unutrašnjost dvorane, da bi do 1. maja sve bilo završeno.

- Centar će u svim segmentima zadovoljavati internacionalne standarde, pa planiram i osnivanje kluba i škole. Kako je reč o olimpijskom sportu, srce bi mi bilo puno kada bi upravo sa ovih prostora, iz moje dvorane, uskoro osvanuo i neki srpski reprezentativac u boulingu - kaže naš sagovornik.

Nerado priznaje da je u ovaj biznis uložio oko 200.000 evra. Ne mali novac za investiciju, posebno u nešto novo.

- Niste prvi koji ste me pitali zar nije bilo pametnije da sam otvorio kafić ili kladionicu. Ali, valjda sam po prirodi takav, odlučujem srcem, a uvek želim da napravim nešto novo, drugačije. E sad, da li sam pogrešio... Najbolje bi bilo da se sretnemo za dve godine pa me tada pitajte koliko sam zadovoljan i da li su moja očekivanja bila zasnovana na realnom ili lažnom optimizmu - iskreno će naš sagovornik koji je uveren da je dobro ulagati u otadžbinu.

- Treba ulagati u Srbiju, ali naši ljudi su skeptični. Da li zato što su se opekli ili je to neopravdan strah, tek vrlo su oprezni kada je reč o investicijama u otadžbinu. Međutim, da bi se uspelo, treba razgovarati sa ljudima, shvatiti šta im nedostaje. Kada su pre nekoliko godina u Petrovcu otvoreni prvi teniski tereni svi su govorili da taj posao neće opstati ni mesec dana, a evo, danas, preko leta, nema šanse da se nađe slobodan termin. Dakle, moguće je i u Srbiji napraviti dobar biznis - tvrdi ovaj Petrovčanin, koji je specifičan i po tome što je u Cirihu osnovao i vodi moto-klub Škorpion.

Ovaj klub je specifičan i po tome što ima odličnu saradnju sa ruskim moto-klubom Vukovi, čiji je član i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

- Ne, nisam ga upoznao - kroz smeh odmah objašnjava Dragić i dodaje da je u kontaktu sa nekim od članova Vukova, te da se druže na moto-skupovima koji se organizuju širom Evrope.

- Nismo dogovarali zajedničke vožnje, ali ko zna, jednog dana možda se i to obistini. Snovi se ostvaruju, ako u njih verujete - kaže na kraju razgovora Dobrica Dragić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.