Grad se pridružio akciji kraljevačkih štepalica

Izvor: RTS, 03.Apr.2020, 16:47

Grad se pridružio akciji kraljevačkih štepalica

Već smo objavili priču o Kraljevčankama Ivani i Bojani koje šiju zaštitne maske i, preko sajta "Kraljevačke štepalice", dele ih bez naknade sugrađanima i zdravstvenim ustanovama. Gradska uprava je donela odluku da pomogne tako što im je donirala veću količinu materijala za izradu maski koje će moći da koriste i zdravstveni radnici.
Kraljevačke štepalice su neumorne. Dnevno šiju oko 100 zaštitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maski i isporučuju ih naručiocima na adrese. Sugrađanima, kolektivima i zdravstvenim centrima. Tako su  Dečjem dispanzeru i odeljenju stomatologije Doma zdravlja  predale prvu naručenu količinu.  Uspostavile su kontakte i sa zdravstvenim centrima u drugim mestima.

"Imali smo donaciju za Kruševac, za ginekologiju i spremamo za dečju stomatologiju za Vlasotince. Za njih isto spremamo maske", kaže Ivana Sarić, kraljevačka štepalica.
Štepalice nisu profesionalne krojačice. Bojana je po zanimanju frizerka. Prijateljice koje su im ponudile pomoć takođe nemaju profesionalnog iskustva.
"Naše kraljevačke štepalice u početku su imale samo dva člana. Sada imamo već četiri i šijemo mnogo više maski. Uspevamo da isporučimo našim sugrađanima", ističe Bojana Baić.
Maske šiju iskuljučivo od čvrstog pamuka, koji nije lako nabaviti. Zato im je gradska uprava obezbedila veću količinu skupocenog materijala i to iz preduzeća specijalizovanog za proizvodnju i trgovinu tekstilnim proizvodima.
"Još jednom zahvaljujem i Bojani i Ivani i svim ljudima koji se trude da život u Kraljevu učine lepšim. Ono što danas postoji u Kraljevu zove se solidarnost", naglašava Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.
Ivana i Bojana će svima izaći u susret. Mole samo sugrađane i sve koji im se obrate za pomoć preko društvenih mreža da budu strpljivi. Potrudiće se da zaštitne maske donesu lično na adrese, pogotovo starijima koji ne smeju da izlaze iz svojih domova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.