Grad renovira i pomaže Institut za pulmologiju KCS

Izvor: Blic, 08.Nov.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad renovira i pomaže Institut za pulmologiju KCS

Zahvaljujući donaciji grada, Institut za pulmologiju KC Srbije u kojem se godišnje leči više od 4.000 ljudi, nabavio je 12 kreveta i četiri antidekubitalna dušeka sa kompresorom i renovirao peto kliničko odeljenje.

- Beograđani i svi građani Srbije koji dolaze u ovu ustanovu treba da imaju što bolje uslove za lečenje i želimo da pomognemo da se podigne kvalitet zdravstvenih usluga. Iz budžeta je izdvojeno više od pet miliona dinara za ovu nabavku i obnovu mokrog čvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodovodnih instalacija i toaleta - istakla je Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika.

Ona je naglasila da je grad investirao i u ustanove kojima nije osnivač, pa je 200 miliona dinara uloženo u uređenje i opremanje klinika KC Srbije.

Direktorka Instituta za pulmologiju dr Aleksandra Dudvarski Ilić zahvalila je gradu što je prepoznao potrebe ove ustanove, u kojoj se leče pacijenti sa najtežim oblicima plućnih oboljenja.

- U proteklih godinu dana dva odeljenja su delimično renovirana, dok smo sredstvima grada i donacijama za jedinicu intenzivne nege, gde leže najteži bolesnici, nabavili 12 najsavremenijih elektropodesivih kreveta, u kojima pacijent može da leži u četiri položaja - rekla je dr Dudvarski Ilić.

Sekretarijat za zdravstvo je 2009. godine izdvojio sredstva za nabavku i ugradnju fasadne stolarije, ugradnju novog električnog lifta, higijensko krečenje i rekonstrukciju dotrajalih podova u Institutu za plućne bolesti i tuberkulozu KCS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.