Grad  pokosio potkablarska sela

Izvor: RTS, 06.Maj.2013, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad "pokosio" potkablarska sela

Grad veličine lešnika naneo štetu usevima i voćnjacima u potkablarskim selima. Iz protivgradnih stanica na Bukulji i Užicu dejstvovano na područje čačanske opštine sa oko 150 raketa.

U čačanskom kraju oko 19 časova padao je grad veličine lešnika i trešnje i naneo štetu usevima i voćnjacima.

Za samo desetak minuta zahvatio veliko područje od kablarskih sela Rošci, Vrnčani i Jančići, grad je padao i u Miokovcima, Prijevoru, Gornjoj Gorevnici, Rakovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Preljini i Prislonici.

Prema rečima protivgradnih strelaca, u većini sela padala je sugradica i grad veličine zrna pšenice. Veća šteta je u selima gde je grad padao veličine oraha.

U selu Vrnčani posle nevremena nema struje i nema telefonskog signala. Zbog toplog tla grad se brzo istopio. 

Na oblak koji je iz Bosne i Hercegovine došao u Srbiju i koji je doneo grad ispaljeno je oko 150 protivgradnih raketa, rekao je pomoćnik načelnika Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije MUP-a Đorđe Kardum.

Kardum je rekao Tanjugu da su oštećeni usevi, ali da će precizniji podaci biti poznati sutra.

"Iz centra u Užicu ispaljeno je oko 120 raketa, a iz centara Bukulja kod Gornjeg Milanovca još oko 25 raketa", rekao je Kardum i dodao da je oblak zahvatio teritoriju šest opština. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.