Grad iz mašte najmlađih Piroćanaca

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad iz mašte najmlađih Piroćanaca

"Kad bi deca gradila grad" naziv je radionice arhitekture za najmlađe Piroćance koji žele da na kreativan način provedu vreme i nauče nešto novo. Radionica se održava u Galeriji "Čedomir Krstić".
Možda će se jednog dana makete od kartona pretvoriti u prave građevine od čvrstog materijala - a grad iz mašte postati stvaran, kada pirotski mališani odrastu i počnu da uređuju svoj životni prostor. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sada su još uvek, u svetu igre, i to veoma kreativne.

Anđela je napravila zamak: "Htela bih da se ovakav zamak nalazi u našoj tvrđavi. Moj grad iz mašte imao bi više zelenila, više lepih zgrada..."
Janko kaže da je bilo teško: "Ali nekako sam napravio, pomogla mi je sestra. Baba mi je pomogla da zalepim nešto za krov, da se ne pomera..."

Radionicu arhitekture osmislili su doktori nauka - Piroćanci.
"Mi hoćemo da bez našeg uticaja od njih dobijemo taj fidbek, kako bi trebalo da izgleda jedan grad", objašnjava dr Mirko Stanimirović, arhitekta. "Hoćemo na neki način da ih uvučemo u to razmišljanje da se bave timskim radom."
"Ovako se, pre svega, razvija kreativnost ", ističe dr Bojana Nikolić, profesorka likovne umetnosti. "Da bi bili kreativni moramo da imamo razvijenu emotivnu inteligenciju, opštu inteligenciju, opažanje, koordinaciju oko-ruka, motoriku... sve osobine koje nam, da tako kažem, oduzima 21. vek."
"Grad iz mašte" najmlađih Piroćanaca videće i šira javnost, jer će nakon završetka radionice u Galeriji "Čedomir Krstić" biti priređena izložba njihovih radova.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.