Grad Novi Pazar se ponovo zadužuje – Novi kredit od 250 miliona dinara

Izvor: SandzakPress.net, 05.Maj.2023, 16:19

Grad Novi Pazar se ponovo zadužuje – Novi kredit od 250 miliona dinara

Skupština Novog Pazara razmatraće na sledećoj sednici predlog da se Grad kreditno zaduži za 250 miliona dinara radi “finansiranja kapitalnih rashoda”, saznaje radio Sto plus. U Odluci dostavljenoj odbornicima lokalnog parlamenta navodi se da će sredstva obezbeđena zajmom biti iskorišćena za asfaltiranje 20 putnih pravaca, ulica i krakova ulica na teritoriji Novog Pazara. Lokalna samouprava dobila je “zeleno svetlo” Ministarstva finansija za podizanje kredita, a u dostavljenoj saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << navodi se da je Grad Novi Pazar na kraju februara imao kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 316 miliona dinara, što je oko 10 odsto ostvarenih prihoda u 2022. godini. “Sa planiranim dugoročnim kreditnim zaduženjem u iznosu od 250 miliona dinara, novi nivo duga bi porastao na 566.048.813 dinara, što čini 18 odsto u odnosu na ostvarene tekuće prihode u 2022. godini, a što je u skladu sa članom 36. Zakona o javnom dugu”, navodi se u odluci Ministarstva finansija. Tim članom propisano je da iznos kreditnog zaduženja ne sme biti veći od 50 odsto od ukupno ostvarenih prihoda u prethodnoj godini. Podsećamo da je Grad Novi Pazar krajem prošle godine podigao kredit od 180 miliona dinara koji će, kako je najavljeno iz lokalne samouprave, biti iskorišćeni za “investiciono održavanje gradskih saobraćajnica i vodovodne i kanalizacione mreže”. Predlog o novom kreditnom zaduženju lokalne samouprave Skupština Novog Pazara razmatraće na sednici zakazanoj za 10. maj. (Radiostoplus) The post Grad Novi Pazar se ponovo zadužuje – Novi kredit od 250 miliona dinara appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Glavni urbanista Novog Pazara podnio ostavku

Izvor: SandzakPress.net, 06.Maj.2023, 13:49

Glavni urbanista Novog Pazara Safet Nuković podneo je ostavku na tu funkciju iz, kako je naveo u odluci dostavljenoj lokalnom parlamentu, ličnih razloga, saznaje radio Sto plus. Nuković je za glavnog gradskog urbanistu imenovan pre godinu dana, a ranije je radio u Zavodu za urbanizam, na poslovima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.