Grad Beograd na konferenciji u Novom Sadu

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Beograd na konferenciji u Novom Sadu

BEOGRAD - Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, učestvuje na konferenciji „Youth Fair”, koja se održava u četvrtak i petak u Novom Sadu.

Cilj konferencije je početak procesa saradnje radi osnivanja klastera industrije zabave i turizma Jugoistočne Evrope.

Runić učestvuje na panelu „Fondovi Evropske unije – mogućnosti i šanse”, u okviru kojeg su na temu finansiranja projekata, posebno kulturnih manifestacija od značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za razvoj turističkih potencijala, govorili i Renata Pindžo, pomoćnica ministra u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, i Andrija Aleksić, zamenik direktora Kancelarije za evropske poslove Vlade Vojvodine.

– Ključ uspeha u finansiranju projekata ne samo iz fondova EU već i programima bilateralne pomoći Srbiji jeste u izgradnji partnerstva između institucija lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i privatnog sektora. To je model koji pokušavamo da primenimo u Beogradu, ne želeći da propustimo nijednu šansu da se aplicira za donatorska sredstva kojima bismo rasteretili gradski budžet i omogućili realizaciju brojnih aktivnosti od značaja za grad. U slučaju razvoja i dodatnog afirmisanja potencijala za razvoj kulture, ovaj model partnerstva pokušavamo da unapredimo i projektom „Beograd – evropska prestonica kulture 2020” – izjavio je Runić.

Na konferenciji učestvuje preko 50 predstavnika državnih institucija, univerziteta, turističkih organizacija iz svih zemalja Jugoistočne Evrope, kao i predstavnici najznačajnijih kulturnih manifestacija iz Srbije i regiona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.