Gračanica, pobeda Vladete Kostića

Izvor: RTS, 18.Jan.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica, pobeda Vladete Kostića

Kandidat Srpske liste Vladeta Kostić osvojio je 64,9 odsto glasova birača, pokazuju preliminarni rezultati CIK-a.
Za gradonačelnika Opštine Gračanica već u prvom krugu prevremenih izbora izabran je kandidat Građanske inicijative Srpska Vladeta Kostić, sa 4.614 glasova, saopštila je predsednica CIK-a Valjdete Daka.

Daka je na konferenciji za novinare navela da je kandidat Progresivne demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke Nenad Rašić dobio 31,5 odsto glasova, kandidat Demokratskog saveza Kosova Šaip Beriša 1,7 odsto i kandidat Nove partije Kosova Dragiša Vidić 1,8 odsto glasova. Daka je rekla da je na izbore izašlo 37,39 odsto birača sa pravom glasa i da je 7.270 glasačnih listića regularno, dok uslovnih ima 294. Istakla je i da su to preliminarni rezultati CIK-a, a da se konačni rezultati i njihova sertifikacija očekuju, kako nalaže Zakon o izborima.
Pobedu Vladete Kostića na konferenciji za novinare proglasio je doskorašnji gradonačelnik Branimir Stojanović, koji je podneo ostavku na to mesto, jer je izabran za zamenika kosovskog premijera, zbog čega su i održani vanredni izbori. Vladeta Kostić je rekao Tanjugu da je to pobeda kontinuiteta Građanske inicijative Srpska i da će se nastaviti sa daljim aktivnostima – formiranjem Zajednice srpskih opština i njegov rad kao gradonačelnika opštine Gračanica.
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Kostiću i poručio mu da uvek može da računa na na pomoć i podršku Kancelarije i njega lično.
"Na ovu dužnost dolazite u izuzetno osetljivom i teškom trenutku, a mandat koji je pred vama tražiće mnogo snage, političke mudrosti i ispravnih odluka", istakao je Đurić i dodao da je siguran da će Kostićevo znanje i lične vrline učiniti da uspešno odgovori na sve izazove.
Na glavnom putu opštine Gračanica okupio se veliki broj Srba sa srpskim zastavama, koji slave pobedu Vladete Kostića.
Nikakvih problema tokom glasanja nije bilo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.